Automatisk program installation med Ninite

Har du någongång installerat om din dator och insett att det tar en hel evighet att installera alla program som du använder igen?

För att inte tala om allt letande efter programmen och ladda hem allt från internet.

Satt och läste innan i min google reader och såg ett inlägg som Daniel (bloggliv.se) och TkJ (pconline.se) hade skrivit. Det gällde ett program som heter Ninite. Programmet i sig är inte så avancerat men mycket användbart!

I deras tjänst så går du in på deras hemsida för att välja vilka program som du vill ha installerade på datorn. På hemsidan så finns det olika kategorier av program som du kan välja mellan för att göra det lättare att hitta den typ av program som man söker.

ninite

Efter det så klickar man på ”Get installer”. När man har gjort det så kommer det upp en förfrågan om man vill spara en fil, själva programscriptet för att kunna installera programmen.

 

Spara den på en lämplig plats på din dator så att du hittar den. Där efter så letar du upp filen och kör igång den. När man har gjort det så kommer en program ruta upp som laddar den de olika programmen och installerar dem samtidigt. Efter det står OK på alla så trycker man close och det är klart!

Vad är då nackdelen med programmet?

I dagsläget så finns bara programmet på engelska och man kan bara ladda hem de engelska versionerna av programmen på hemsidan.

Om programmet slår igenom rejält så tror jag att det kommer att finnas möjlighet att välja vilket språk man vill ha programmen installerade på, vilket inte vore helt dumt. Detta är helt klart ett steg i rätt riktning vad gäller automatiserade program installationer.

För mig fungerade det jättebra att köra detta program på windows 7 ultimate, 64 bitars utan problem!

written by

Artikeln skriven av Per Torell
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*