Sony Ericsson Xperia 10

Så har den äntligen visats för allmänheten, sony ericssons nya xperia 10. Detta är deras första android telefon som de sonyericsson-logokommer att släppa till allmänheten.

Den kommer att släppas under första kvartalet 2010 för ca 6000 kronor.

När man tittar till själva telefonen så är det ingen halvtaskig telefon som man klarar av att ringa med och inget annat. De har som sagt baserat den på android men dock modifierat den väldigt kraftigt efter det.

För att nämna lite detaljer så har den en 4 tums pekskärm, 1 ghz processor (snapdragon), 8,1 megapixel kamera samt turbo 3g.

Eftersom det är ett google operativ som driver telefonen så kommer självklart även gMailgCalenderoch andra google applikationer vara förinstallerade på telefonen för att underlätta för användaren.

Sony ericsson har lagt in en väldigt trevlig funktion i telefonen som heter timescape där du kan samla all kommunikation mellan dig och olika personer genom olika medier (mail, twitterfacebook, msnosv). Denna funktionen tycker jag ska bli väldigt intressant att testa då det blir en centraliserad plats för all kommunikation mellan mig och mina olika kontakter, smart!

Här kommer även en reklamfilm för telefonen som jag tycker att du ska titta på, mycket bra men säger inte jätte mycket om telefonen utom lite funktioner som man kan snappa upp genom filmen.

written by

Artikeln skriven av Per Torell
Related Posts

4 Responses to "Sony Ericsson Xperia 10"

 1. ANNA SOHLMAN says:

  varning!!!
  Jag köpte en Xperia10 den 20 maj som slutade fungera den 13 juni. Den 3 augusti fick jag en ersättningsmobil efter at hga haft en massa krångel med återförsäljaren och en mycket habil kontakt med service. Förutom att telefonen är onödigt komplicerad, helt inriktad på pc baserade företag med intera servrar, att sonyericsson har tagit bort mycket användbart från sina gamla koncept så har den en extremt dålig service!!! Så skaffa bara den här telefonen om du inte behöver en telefon. Så verkar också leverantören resonera.

  Svara
  • Per says:

   Låter som du har haft väldig otur med ditt köp av telefon. Självklart så finns det alltid måndags exemplar men sen är det såklart upp till tillverkaren/återförsäljaren att lösa det så smidigt som möjligt såklart.
   Själv äger jag ingen sådan telefon då jag valde att inte köpa in den. Själva telefonen har jag hört mycket gott om från de som äger den, med det vill jag såklart inte säga att det är bra för alla.
   Hoppas att du får någon lösning på ditt problem som du har med återförsäljare och/eller tillverkare.

   Svara
 2. Peter says:

  Har lite problem med min Xperia jag med.
  Den stänger av sig och jobbar inte så snabbt och bra som man skulle kunnat förvänta sig av en ”värsting med 1 ghz processor.
  En hel del för-installerade appar som inte kan tas bort utan ligger och skräpar och tar plats bara.
  Helt ärligt. Jag ville bryta trenden mot alla som kör iphone, men nu ångrar jag mig nog nästan lite att jag inte följde strömmen ändå..

  Svara
 3. Per says:

  Vet att jag hade problem med att min SE telefon stängde av sig från gång till gång, men det var ingen android telefon. Kan mycket väl vara så att de konstruerar sina telefoner dåligt då när jag hade försäkring på den och skickade in den för det felet så sa de att de hade gjort rent den ordentligt så fungerade den felfritt igen (jag hade bara haft den i fickan). Vilket kanske tyder på lite fel konstruktion men eg så borde det ju inte vara ditt problem.
  Det är samma med för installerade applikationer på min HTC Desire också. Dock så minimerar jag dem och gör att de inte syns längre, och att de inte uppdateras.
  Alla telefoner har såklart fördelar som nackdelar, oavsett telefon du väljer.

  Svara

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*