TkJ tipsar om förkortningar

Har du någongång funderat vad som döljer sig bakom en bit.ly adress eller någon annan förkortningsadress?snabba-hander-tangentbord
Nu tipsar Tommy om ett plugin till firefox som gör att du kan se vart länken leder, utan att trycka på den. Pluginet heter. bit.ly preview,och klarar av flertalet förkortningstjänster. Pluginet är väldigt smart och fungerar förvånansvärt bra.

Anledningen till varför jag tipsar om detta är för att många gånger vet man inte vad som döljer sig bakom det. Cligs som också är en förkortningstjänst blev hackade för ett tag sedan. Alla deras adresser blev vidarebefodrade till en blogg. Det som kunde hänt är att det kanske hade vidarebefodrats till en sida som sprider virus istället, hur roligt hade det varit?

TkJ tipsar även om ett annat plugin som är på samma tema. Det är ett plugin som gör att du kan skapa dina egna förkortade adresser med ett enkelt klick. Pluginet heter Shorten URL. Klicka på vilken länk som helst och sedan trycka på shorten with bit.ly. Då skapas det en bit.ly adress som läggs in i din urklippshanterare. Därefter är det bara att peka med musen och klistra in där du vill ha den (ctrl + v) så är det klart!

written by

Artikeln skriven av Per Torell

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*